Bespreking casuïstiek uit incidenten

Met collega’s met wie je dagelijks samenwerkt kun je beter reflecteren op casuistiek omdat je vanuit een gemeenschappelijk belang schoolt en het veiliger voelt”,

Wietze Eizenga, huisarts praktijk Oog in Al en voorzitter Cooperatie Huisartsen Utrecht Stad.

 

Niemand maakt graag fouten. Maar waar gewerkt wordt, gaat nu eenmaal af en toe iets mis. Uit die onbedoelde gebeurtenissen kan lering worden getrokken, zodat de kans op herhaling in de toekomst minder wordt. Vandaar dat deze bijeenkomst is georganiseerd.

Programma

De focus van deze praktische training ligt op wat u kunt leren van incidenten en calamiteiten. Geanonimiseerde casuïstiek wordt besproken en geanalyseerd aan de hand van  gespreksopnamen en patientendossiers. Ook zal er gelegenheid zijn voor het inbrengen van eigen casuïstiek.

 Doelgroep Huisartsen
 Duur 3 uur
 Trainers

Marieke Scholten, huisarts Amersfoort, calamiteitencommissie

Sonja Oomkens, kwaliteitscoördinator, calamiteitencommissie, voorzitter veiligheidscommissie

 Accreditatiepunten 3 punten 
 Prijs Op aanvraag
 Aantal deelnemers  Maximaal 12 personen per groep

Aanmelden

Huisartsen, die zijn aangesloten of waarnemen, kunnen hun aanmelding voor groep met open inschrijving zelf regelen met behulp van de webmodule InterShift Course. Via Intranet van Primair Huisartsenposten kan gebruik gemaakt worden van InterShift Course. U vindt de link naar de module onder ‘Onze systemen’.

Overige geinteresseerden of geinteresseerden in een incompany training kunnen contact opnemen met de afdeling Opleiding & Ontwikkeling van Primair Huisartsenposten op telefoonnummer 088 - 120 96 00 of via het online formulier >, onder vermelding van: 

- naam;
- naam dagpraktijk;
- functie dapraktijk;
- naam van de scholing (Bespreking casuïstiek uit incidenten);
- datum van de scholing.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen de afdeling Opleiden & Ontwikkeling van Primair Huisartsenposten op telefoonnummer 088 - 120 96 00 of via het online formulier >.

 

Terug >