Thuisarts.nl

Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte bij vragen en klachten thuis, voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts. Lees meer >

Thuisarts

Wanneer moet ik naar de huisartsenpost en wanneer naar de spoedeisende hulp (SEH)?

Hebt u klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag of na het weekend? Dan belt u de huisartsenpost. De assistente stelt u enkele vragen en kan inschatten of u zelf iets kunt doen, langs moet komen of moet worden opgehaald door een ambulance. U kunt alleen bij de HAP terecht op afspraak.

 

U gaat pas naar de spoedeisende hulp als u bent doorverwezen door een arts. Het is niet de bedoeling dat u hier op eigen houtje naartoe gaat. Hebt u geen doorverwijzing? Dan moet u langer wachten of wordt u alsnog naar de huisarts gestuurd. Met een doorverwijzing van de huisarts of huisartsenpost bent u dus veel sneller aan de beurt.

 

Het landelijke alarmnummer 112 belt u voor spoedeisende hulp. Dus als u denkt dat iemand in uw omgeving of uzelf in een acute levensbedreigende situatie verkeert. U hoeft dan uiteraard niet eerst contact op te nemen met de huisartsenpost.

< terug naar overzicht