Tandheelkunde voor een stralend glimlach

Geplaatst op

Tandarts Amsterdam kan ervoor zorgen dat je een stralende glimlach krijgt. Het goed onderhouden van je tanden heeft een groot effect op het hebben van een stralende glimlach. Tanden bleken is één manier om je tanden witter te krijgen.

Je tanden bleken

Je tanden bleken is de enige manier om je tanden witter te krijgen. Natuurlijk is het poetsen van je tanden erg belangrijk. Het letten op je voeding speelt hier ook een grote rol bij. Zo is het belangrijk dat je let op wat je drinkt. Zuur is erg slecht voor je tanden en kan ervoor zorgen dat je tanden verkleuren. Lightdranken zijn ook slecht, ondanks dat er light staat. Dat betekent namelijk dat er minder energie of suiker in zit. Dit zegt niks over de aanwezige hoeveelheid zuur. Drinken als water, melk, gewone thee, yoghurt en karnemelk zijn geen bedreiging. Dit is mits als je het zonder suiker drinkt.

Tanden bleken door de tandarts

Tanden laten bleken door de tandarts is de veiligste manier. Zij zorgen voor een professionele behandeling met veilige middelen conform wetgeving. Omdat tandartsen de voortgang van je tanden bijhouden, is het handig om je tanden door hen te laten bleken. Bij mankementen kunnen zij je op een professionele wijze advies geven en indien nodig ingrijpen. Bleken onder toezicht van je tandarts, gebeurt door het gebruik van bleeklepel en bleekgel. De tandarts gebruikt een passend bleeklepel en smeert daar bleekgel in. Zo houdt de tandarts of mondhygiënist de controle in zijn of haar handen. 

Tanden thuis bleken

Een thuisbleekmethode is het gebruikmaken van bleeklepel en bleekgel. Deze kun je veilig bij je tandarts kopen. De eerste keer zal je tandarts laten zien hoe het moet. Ook zal de tandarts overleggen hoe vaak en hoe lang je de bleeklepel draagt. Het kan voorkomen dat je tanden de eerste 24 uur na iedere behandeling zachter aanvoelen. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, want dat is tijdelijk. Je hebt ook een andere manier om je tanden te bleken. Het gebruikmaken van een laser is hier een voorbeeld van. Bleeklepels hebben wel een voordeel, namelijk dat je controle hebt over het kleurresultaat van je tanden. 

Voorkomen van het ontstaan van gaatjes

Tandplak is de grootste oorzaak van het ontstaan van mondproblemen. Deze dienen elke dag verwijderd te worden. Tandplak is nauwelijks zichtbaar. Dit kan voor de gezondheid van je gebit een grote bedreiging zijn. Door het gebruik van tandplakverklikker kan je de aanwezige tandplak ontdekken. Bij veel aanwezigheid van tandplak, kan je deze met je nagel afschrapen. Het is van belang om tandplak voordat het omgezet wordt naar tandsteen, dit te verwijderen.

Over ons

Check de blogs op onze site. We praten je bij over de gezondheidszorg.

Contactgegevens

Via info @ primair-hap.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden